tirsdag den 2. juli 2013

OPSKRIFT PÅ GULERODSBOLLER

Min veninde har efterspurgt opskriften på mine gulerodsboller som jeg lavede et indlæg om igår. Hvis andre skulle være interesserede, så lyder opskriften således: 

24 stk gulerodsboller
- 5,5 dl lunken vand
- 50 g gær 
- 0,5 spsk salt
- 2 spsk olivenolie
- 250 g gulerødder (skrællet og revet vægt)
- 1,5 dl solsikkekerner 
- 1,5 dl græskarkerner
- 1000 g hvedemel 
- 1 æg til pensling

Gulerødder skrælles og rives groft.
Gæren røres ud i det lunkne vand og det hele blandes og æltes godt.
Dejen skal hæves lunt og tildækket med viskestykke ca 1 time.
Dejen formes til 24 boller og efterhæves i 20 min. 
Bollerne pensles med æg og bages ved 210 grader i 20 min.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar